Royal Caribbean

Royal Caribbean u themelua në vitin 1970 dhe sot flota ka 26 anije në shërbim. Deri në vitin 2025 flota do të arrijë në 32. Me kalimin e kohës anijet Royal Caribbean kanë revolucionarizuar konceptin e lundrimit, duke i dhënë gjithmonë rëndësi të madhe trendeve të kohës e duke sjellë risitë absolute në botën e lundrimit për çdo anije të re. Në vitin 1990, me fillimin e ‘Voyager of the Seas’, Royal Caribbean filloi udhëtimin e madhështisë. Në fakt anijet e klasit Voyager (5 anije) kanë një tonazh prej 140 mijë ton. Por ky është vetëm fillimi. Në vitin 2006, klasi ‘Freedom’ sjell madhësinë në 160 ton dhe 3600 mysafirë dhe në këtë klas janë lëshuar edhe dy anije të tjera ‘Liberty’ dhe ‘Indipendence’. Të pakënaqur ende, Royal Karaibe në vitin 2009 tejkalon veten me anijen ‘Oasis of the Seas’ dhe nis një koncept të ri me një kiç plotësisht të hapur dhe një shëtitore të brendshme që krijon një kategori të re të kabinave, ato me pamje të brendshme nga shëtitorja por edhe ato me pamje të detit të hapur. Përveç kësaj, klasi Oasis thyen të gjitha rekordet në botën e kroçerave me cilësinë e anijeve më të mëdha të ndërtuara ndonjëherë. Me 220 mijë tonë hekur dhe çelik, ato mund të strehojnë më shumë se 5400 pasagjerë mbi ekuipazhin. Në anijet Royal Caribbean mysafirët mund të gjejnë: murin e parë të free-climbing, pistën e parë të patinazhit në akull, të parën Royal Promenade, Surf Park-un e parë, ring boksin e parë, Parkun e parë Qendror, Akua Teatrin e parë, dhe karuselin artizanal të ndërtuar tërësisht me dorë. Me kalimin e viteve Grupi Royal Caribbean International ka zgjeruar familjen e tij duke u bërë grupi i dytë lundrimit më i madh në botë sot së bashku me markat e mëposhtme: CELEBRITY CRUISES , AZAMARA CLUB CRUISES, PULLMANTUR dhe CDF Croisières de France. Me 45 anijet e saj, Royal Caribbean krenohet me flotën më inovative në botë. Anijet e saj arrijnë mbi 400 destinacione anembanë globit nga Alaska në Paqësor. Royal Caribbean është kompania ideale për një lundrim në Karaibe, edhe pse për disa vite shumë anije janë pozicionuar për periudha të gjata në Evropë midis Mesdheut dhe Detit të Veriut. Gjatë gjithë vitit ka shumë oferta për udhëtime që nisen nga Majami në Bahamas dhe në ishujt Karaibe. Gjatë verës, promovime dhe çmime të veçanta mund të gjenden edhe në Mesdhe dhe në Detin e Veriut për udhëtimet e fjordeve dhe Detit Baltik.

Flota

Flota Royal Caribbean tani përbëhet nga 26 anije plus 6 që janë urdhëruar dhe do të hyjnë në shërbim nga 2019-ta deri në vitin 2025. Ata në shërbim janë: Legend of the Seas, Grandeur of the Seas, Rhapsody of the Seas, Enchantment of the Seas, Vision of the Seas, Radiance of the Seas, Brillance of the Seas, Serenade of the Seas, Jewel of the Seas, Voyager of the Seas, Explorer of the Seas, Adventure of the Seas, Navigator of the Seas, Mariner of the Seas, Freedom of the Seas, Liberty of the Seas, Independence of the Seas ,Oasis of the Seas, Allure of the Seas, Harmony of the Seas, Symphony of the Seas, Quantum of the Seas, Anthem of the Seas, Ovation of the Seas, Spectrum of the Seas, Odyssey of the Seas


Itineraret dhe destinacionet kryesore

Shumica e anijeve të flotës operojnë në Mesdhe, por në varësi të sezonit ato lundrojnë në zona të tjera me rëndësi turistike si:

  • Ishujt Karaibe gjatë gjithë vitit
  • Mesdheu Perëndimor gjatë gjithë viti
  • Mesdheu Lindor gjatë gjithë vitit
  • Evropa Veriore në verë nga maji deri në fund të shtatorit
  • Amerika e Jugut në dimër nga tetori deri në mars
  • Emiratet e Bashkuara Arabe në dimër nga tetori deri në prill
  • Alaska gjatë gjithë vitit

PËRSE NE