MBËRRIJNË MYSAFIRËT E PARË NË OCEAN CAY MSC MARINE RESERVE

Data : 09-12-2019

Autori : Delinda Muçollari

05 Dhjetor 2019 - MSC Cruises sot përshëndeti të ftuarit e parë në Ocean Cay MSC Marine Reserve, destinacioni i saj i ri i ishullit privat në Bahamas.

Hapja e ishullit është një moment historik kryesor për lundrimet MSC. Si pjesë e një strategjie restaurimi me shumë aspekte, Kompania ka shndërruar ishullin nga ajo që dikur ishte një vend gërmimesh industriale me rërë në një destinacion mahnitës tropikal dhe ka punuar me inxhinierë mjedisorë dhe ekspertë të tjerë për të rigjallëruar shtretërit përreth oqeanit, jetën detare dhe koralore,

Image

Zhvillimi ekologjikisht i plotë i Ocean Cay MSC Marine Reserve është një praktikë unike dhe u deshën gati tre vjet për të përfunduar një destinacion ishull të aftë për të ofruar përvojën më të mirë të mundshme për vizitorët, si dhe për të përmbushur objektivat unike ambicioze të Kompanisë MSC. 7,500 ton hekurishte u hoqën dhe gjatë gjithë procesit të pastrimit, një ekip ekspertësh dhe biologësh detarë larguan me kujdes kolonitë individuale të koraleve të ngurta nga mbeturinat në shtratin e oqeanit dhe i zhvendosën në një lokacion të aprovuar jashtë zonës së ndërtimit. U morën veprime për të krijuar një mjedis biodiversal dhe të qëndrueshëm dhe më shumë se 75,000 bimë dhe shkurre u mbollën në të gjithë ishullin.

Në muajt e ardhshëm, MSC Cruises gjithashtu do të prezantojë një Qendër Konservimi në ishull, i cili do të shërbejë si një bazë aktive për kërkimin e koraleve. Bukuria natyrore, e paprishur e oqeanit dhe plazheve është në zemër të përvojës së Oqeanit Cay, dhe praktikat eko-miqësore dhe të qëndrueshme në ishull, si dhe përcaktimi i ujërave përreth si një rezervë detare që lulëzojnë, janë ndërtuar rreth angazhimit të MSC Cruises për mbrojtjen, rivendosjen dhe ruajtjen e tij.

Pierfrancesco Vago, Kryetar Ekzekutiv i MSC Cruises, tha: "Ocean Cay është i bazuar në një angazhim të thellë ndaj parimeve ekologjike - besime që formësojnë gjithçka nga mënyra se si ndërtohen vendet, deri në atë se si drejtohet ishulli, në llojet e aktiviteteve të paraqitura në ishull . Mbërritja e të ftuarve të parë në ishull është një moment krenarie e madhe për të gjithë ne në MSC Cruises. Ne donim të krijonim për mysafirët tanë diçka të qëndrueshme, me një qëllim më të lartë. Oqeani Cay nuk është vetëm një ishull pushimesh, por është një rezervë unike detare ku njerëzit dhe natyra lulëzojnë në harmoni.

Lajme të tjera Blog

PËRSE NE