"Safe Air" në kroçera - sistemi i ri i qarkullimit të ajrit

Data : 21-10-2020

Autori : Delinda Muçollari

MSC Seashore do të jetë anija e parë e kroçerave me një teknologji tërësisht të re e të përparuar të qarkullimit  të ajrit për të zvogëluar rrezikun e përhapjes së virusit Covid-19.

Ky është një hap i rëndësishëm përpara në angazhimin e vazhdueshëm të MSC Cruises për një industri që funksionon me prioritet shëndetin dhe sigurinë.

Image

I quajturi 'Safe Air' do të vendoset në sistemin MSC Seashore, një nga anijet më të mëdha dhe më të përparuara teknologjikisht të ndërtuara ndonjëherë në Itali dhe aktualisht në ndërtim e sipër në kantierin Monfalcone të ndërtuesit të anijeve Fincantieri dhe do të dorëzohet në Korrik 2021 dhe do të jetë e para nga dy anijet e klasit 'Seaside Evo '. Sistemi i higjienës së gjeneratës së ardhshme 'Safe Air' bazohet në teknologjinë e llambave UV-C të cilat janë rrezet ultraviolet të tipit C të aplikuara në kombinim me sistemin e kondicionimit të anijes, ku rrjedha e ajrit rrezatohet në burim me një dritë të shkurtër me gjatësi vale që godet grimcat organike dhe parandalon qarkullimin e ndotësve të ajrit siç janë viruset, bakteret dhe myku.

Sistemi higjienik ‘Safe Air’ u zhvillua nga dizajnerët dhe teknikët e Fincantieri dhe laboratori i virologjisë i Qendrës Ndërkombëtare për Inxhinierinë Gjenetike dhe Bioteknologjinë, një institut kryesor kërkimor global me seli në Trieste, Itali.

Përgjigja efektive e MSC Cruises ndaj sfidave shëndetësore me të cilat përballet sektori botëror i udhëtimit dhe turizmit ka qenë vendosja e standardeve më të larta të sigurisë me një protokoll shëndetësor dhe sigurie që ka funksionuar që prej 16 gushtit kur anija e saj MSC Grandiosa rifilloi lundrimet 7-natëshe në Mesdheu Perëndimor.

Ajo tani ka përfunduar nëntë udhëtime me më shumë se 16,000 të ftuar dhe kësaj javë i është bashkuar MSC Magnifica me lundrime më të gjata dhe të pasuruara 10-natëshe në Mesdheun Perëndimor dhe Lindor. Të gjithë mysafirët kalojnë në shqyrtimin shëndetësor universal përpara se të hipin në një anije që përfshin tre hapa gjithëpërfshirës - një kontroll të temperaturës, një rishikim të një pyetësori personal të shëndetit dhe një test të shtupës së antigjenit COVID-19. Ekipet testohen deri në tre herë para se të lejohen të fillojnë punën e tyre.

 

Aspekte të tjera të protokollit të shëndetit dhe sigurisë mbulojnë higjenën dhe pastrimin e ngritur, ekskursione të mbrojtura në "flluska" në breg, maska për fytyrën dhe ruajtjen e distancës sociale, pajisje të zgjeruara mjekësore, monitorim të përditshëm të shëndetit dhe një plan të fuqishëm të paparashikuara.

Lajme të tjera Blog

PËRSE NE