Carnival mes Mardi Gras dhe Panorama


Carnival mes Mardi Gras dhe Panorama

Data : 11-12-2018

Autori : Delinda Muçollari

Viti që sapo lame pas ishte i pasur me ngjarje të rëndësishme për Carnival Cruise Line, një nga kompanitë më të mëdha në industrinë e lundrimit.Në kantjerin ‘Fincantieri Marghera’ u vendos anija Carnival Panorama, e cila do të ofrojë kroçerat e planifikuara për në vjeshtë 2019, do të jetë anija e tretë e klasit Vista, do të ketë një tonazh bruto prej rreth 133.500 ton dhe do të jetë 323 metra e gjatë. Në sajë të këtyre numrave, së bashku me anijet motra Vista dhe Horizon, do të jetë në mesin e anijeve më të mëdha të ndërtuara nga Fincantieri për flotën e Carnival Cruise Line.

Image

Para ceremoninë së inaugurimit u krye tradita e përhershme ‘coin ceremony’, në këtë rast një dollar argjendi, u hodh në krye të kuvertës së anijes me praninë e kumbarës, një eksperte me përvojë në anijet Marghera me mbi tridhjetë vjet shërbim.Çfarë e karakterizon këtë klas të anijes është zona aft me tematikë të quajtur "Havana", orenditë e të cilit janë të frymëzuar në mënyrë të qartë nga ishulli magjepsës i Kubës. Në dispozicion kabina ekskluzive, baret e hapura me pishina, xhakuzi dhe hyrje të rezervuara vetëm për pasagjerët që e zgjedhin për pothuajse tërë ditën. Në dispozicion rreth 2000 kabina të llojeve të ndryshme, në të cilat duhet të shtohen mbi 770 të tjera kushtuar anëtarëve të ekuipazhit për një kapacitet prej mbi 6500 pasagjerë dhe ekuipazh.Carnival Panorama, do të rifillojë të gjitha tërheqjet dhe karakteristikat që e kanë bërë atë popullore në mesin e audiencës nga motrat Vista dhe Horizon, janë opsionet e shumta të ngrëniea, formulat unike argëtuese dhe aktivitetet interesante brenda dhe jashtë.Anija e rradhës Eco ship do të quhet ‘Mardi Gras’, emri i anijes së parë të blerë nga themeluesit e kompanisë Ted Arison në vitet ’70. Kur Mardi Gras të hyjë në shërbim në vitin 2020 do të jetë njësia më e madhe e kompanisë, duke pasur parasysh tonazhin bruto me rreth 180,000 ton dhe i pari që mund të furnizohet nga një lëndë djegëse fosile ekologjike. 

Pas dorëzimit të kësaj njësie të parë të klasit XL, në vitin 2022 do të debutojë një njësi binjake që do të festojë pesëdhjetë vitet e para të aktivitetit të markës historike. Siç zbuloi disa javë më parë, Mardi Gras, si dhe duke pasur një stil fin dhe klasik, emblema e të gjitha anijeve fun, do të ketë një fasadë veshëse me një ngjyrë të re e të lehtë, ku ngjyra blu do të mbulojë të gjithë harkun. Mardi Gras ishte anija që nisi serine e "anijeve fun" dhe do të lejohet nga Carnival Cruise Line për t'u bërë operatori i parë në botë për të përcjellë këtë lloj pushimi!

Lajme të tjera Blog