Carnival

Carnival është sot zotëruesja më e rëndësishme e anijeve në botë. E themeluar në vitin 1972, në vetëm njëzet vjet, ajo ka fituar mbizotërimin e tregut falë blerjes së markave të ndryshme të konkurrentëve. Ted Arrison në vitin 1990 ia la komandën djalit e tij, Mickey Herrison, i cili në atë kohë drejtonte një nga kompanitë të kuotuara më lart në bursën botërore në vitin 1987 dhe falë kapitalit të tij, mori në zotërim edhe Holland America dhe Windstar Cruises. Në vitin 1992 Carnival, duke blerë linjën Seaborn u bë më në fund një Korporatë dhe në 1997 mori gjithashtu në zotërim edhe Costa Cruises. Me këtë blerje, gjigandi i kroçerave vendosi këmbë në Europë dhe në vitin 1998 Cunard u bashkua me grupin gjithashtu. Në vitin 2003 u njoftua blerja, e cila do të shpallte Carnival si lider në botë, pikërisht blerja e P & O dhe Princess Plc. Në vitin 2005 ajo mori në zotërim kompaninë Aida dhe në 2007 Iberocrucieros, duke përcaktuar pozicionin e saj udhëheqës edhe në tregun europian. Një arsye për këtë sukses të madh dhe të pandalshëm është fakti se në bord të anijeve të saj të gjithë mund të gjejnë argëtim pavarësisht nga mosha dhe nevojat. Anijet Carnival janë bërë një destinacion me kalimin e kohës edhe para itinerarit. Flota sot përfshin 25 anije dhe bën itinerare në të gjitha detet e globit përfshirë Alaskën

Flota

Flota e Carnival sot përbëhet nga 25 anije dhe janë: Carnival Paradise ,Carnival Ecstasy ,Carnival Sensation, Carnival Elation, Carnival Spirit , Carnival Pride, Carnival Legend, Carnival Miracle, Carnival Conquest, Carnival Glory, Carnival Valor, Carnival Liberty, Carnival Freedom, Carnival Splendor, Carnival Dream, Carnival Magic, Carnival Breeze, Carnival Sunshine, Carnival Horizon, Carnival Vista, Carnival Panorama, Carnival Sunrise, Carnival Radiance,  Mardi Gras, Carnival Celebration


Itineraret dhe destinacionet kryesore

Shumica e anijeve të flotës operojnë në Karaibe, por në varësi të sezonit ato lundrojnë në zona të tjera me rëndësi turistike si:

  •          Karaibet Veriore gjatë gjithë vitit
  •          Karaibet Jugore gjatë gjithë vitit
  •          Kuba dhe Meksika gjatë gjithë vitit
  •          Alaska gjatë gjithë vitit
  •          Mesdheu nga qershori deri në shtator

PËRSE NE