PALERMO

PALERMO

Palermo është një qytet i kontrasteve dhe shumica, pra, e urren ose e do. E vendosur në bregdetin veriperëndimor të ishullit të Sicilisë, qyteti u themelua nga grekët e lashtë, dhe përfundimisht u bë pjesë e Perandorisë Romake. Në shekullin e nëntë, arabët morën dhe shndërruan kishat në xhami dhe në gjuhën arabe. Në shekullin XIII, Palermo ishte kryeqyteti i Perandorisë së Shenjtë Romake. Pra, presim...

HARTA E PALERMO