MALAGA

Malaga ofron një përzierje intriguese të kulturës, historisë dhe plazheve , me një atmosferë bashkëkohore. Qyteti është një nga thesaret më të mëdha të Andaluzisë. I vendosur në një gji të bukur, me palma ujore, kjo është qendra më dinamike dhe miqësore e Kosta del Sol, në "brigjet me diell" të Spanjës. Malaga është një vend i mrekullueshëm për të ecur dhe për tu eksploruar, sidomos në rrugët zig-zag të qytetit të vjetër, me tavernat e tyre tradicionale dhe sheshet e bukura. Gjithashtu ajo ofron arkitekturë të sofistikuar dhe ndërtesa të vjetra të mjaftueshme për të mbërthyer vëmendjen tuaj për orë të tëra. Ndryshe nga zonat festive të Costa del Sol, duke përfshirë Puerto Banus, Benalmadena dhe Torremolinos, të gjitha fantastike për dashamirësit e klabeve, Malaga, edhe pse kozmopolit, ka një traditë të vjetër në prodhimin e verëraveDuhet të vizitoni patjetër Antigua Casa de Guardia, një nga kantinat e pakta të mbetura në qytet. Për më tepër, mund të eksploroni historinë e verës së rajonit në Muzeun e Verës në qendrën historike të qytetit. qasje të lehtë për një kuptim të jetës tradicionale spanjolle, vizitoni lagjet e Pedregalejo dhe El Palo, komunitetet e peshkimit me disa nga prodhimet e detit më të mirë në qytet. Qyteti është një bazë ideale për ekskursione jashtë qytetit, duke lejuar vizitorët për të eksploruar kënaqësitë e Spanjës jugore. Zona përreth është një mozaik i lavdishëm i fshatrave whitewashed, pemët e bajame dhe vargjet malore - duke përfshirë Sierra Nevada, ku një pah të veçantë është shpella e madhe Nerja me pikturat e saj murale që datojnë 20.000 vjet më parë.
undefined

PËRSE NE