SPLIT

Gjëja e parë që ju bie në sy kur arrini në Split, Kroaci, është sa dinamik është. Kroçerat ju çojnë në terminalin kryesor dhe prej aty është një shëtitje e shkurtër por e përpjetë për në Qytetin e Vjetër me tregun e saj dhe pallatin madhështor të Dioklecianit. Gëzimi rinor i Splitit lind pjesërisht nga statusi i tij si një qytet universitar dhe pjesërisht nga pozita e tij si një pikë fillimi për të eksploruar bregun e bukur dhe ishujt e Dalmacisë. Pra, nuk është për t'u habitur që ka një popullatë të tillë të re dhe një natë të ndezur dhe të zhurmshme. Por udhëtarët më të vjetër që vijnë me anijet e lundrimit nuk duhet të ndihen të lënë jashtë, sepse ka aq shumë për të shijuar në këtë port të lezetshëm, nga dyqanet elegante të çajit bio dhe restorantet e bukura, zona e pazarit me marka ndërkombëtare dhe objekte artizanale të zonës. Ekziston edhe një muze me veprat e Ivan Mestrovic, një nga skulptorët më të mëdhenj të Kroacisë.
undefined

PËRSE NE