DUBROVNIK

Dubrovniku është një qytet i madh për tu vizituar në këmbë. Për dashamirët e kulturës dhe historisë, do të gjeni manastira shekullore, kisha, sinagoga dhe madje edhe një nga farmacitë më të vjetra në Europë. Qyteti i vjetër i epokës mesjetare është një qytet i rrethuar me mure, dhe nga sipër - mund të ecni rreth 2 km deri në 80 metra mbi nivelin e tokës për të shijuar një pamje spektakolare. Ashtu si qytetet italiane, të cilat janë vetëm në veriperëndim, qyteti i vjetër i Dubrovnikut është i lirë nga trafiku i automjeteve dhe i mbushur me kisha dhe objekte arkitekturore të Rilindjes, me një histori të pasur si një port tregtar. Në vend të kanaleve, ju do të gjeni rrugët e ngushta me kalldrëm ku këmbësorët shëtisin nga dyqani në dyqan, hanë dhe pinë në kafenetë në natyrë dhe thithin diellin. Dubrovniku është vendosur në cepin jugperëndimor të Kroacisë, një vend drejt detit Adriatik që ballafaqohet me bregun lindor të Italisë, por nën të është Bosnja dhe Hercegovina. Atmosfera është mikpritëse, kryesisht për shkak të vendosjes së përshtatshme të bregdetit dalmat, të cilat mund të shijohen në një nga turet e shumta të varkave të ofruara nga porti i qytetit të vjetër. Dubrovniku është shtëpia e Game of Thrones, për të gjithë fansat e këtij seriali, është me të vërtetë e mahnitshme të prekësh të njëtat vende ku janë xhiruar skenat e GOT.
undefined

PËRSE NE