ATHINA

Athina është kryeqyteti i Greqisë dhe padyshim është djepi i botës së lashtë. Këtu çdo gur tregon diçka nga e kaluara e tij e lavdishme e perandorisë. Vendet më spektakolare - të cilat përfshijnë Partenonin, Akropolin, Odeonin dhe Tempullin e Athinës - tani janë më lehtë të arritshme, falë në një projekt që lidhet me Olimpiadën që ka krijuar një rrjet rrugësh këmbësorësh, interesante, me dyqane dhe restorante që lidhin monumentet kryesore të qytetit dhe vendet me interes historik. Shumë monumente kanë marrë gjithashtu renovime pasi lagjet e Plaka dhe Thissio të qytetit janë restauruar, me copa unike që reflektohen në tonet e butë të limonave, fistikëve dhe okër. Sheshi Syntagma është restauruar si një strehë e mbushur me pemë nga të cilat mund të admirojnë ndërtesën e shkëlqyer neoklasike të Parlamentit të qytetit dhe të respektojnë ndryshimin e rojes në varrin e ushtarit të panjohur. Athina ia vlen të vizitojë, por mos prisni një qytet të qetë me trafik të vogël, përndryshe do të jeni të zhgënjyer.
undefined

PËRSE NE