LE HAVRE

Le Havre, që ndodhet përgjatë Kanalit të Mançanëve në brigjet perëndimore të Francës, është porti i hyrjes së përbashkët për linjat e mëdha të kroçerave që vizitojnë Parisin dhe, më së shumti, një vend që duhet të kalojë për të arritur në qytetin e Luçës.  Le Havre është një qytet i vjetër dhe i strukturuar, që daton në shekullin e 16-të, duke qenë shumë i bombarduar gjatë luftës së dytë botërore, duke humbur pjesën më të madhe të historisë së saj magjepsëse. Megjithatë, është futur në listën e trashëgimive të UNESCO-s për mënyrën në të cilën është rindërtuar; Organizata ka konstatuar se Le Havre është "një tërësi e madhe e qyteteve të rindërtuara për bashkësinë dhe integritetin e saj". Pozita e privilegjuar e Le Havre midis Honfleur dhe Normandisë ofron një gamë të gjerë opsionesh. Është një portë e qasjes në plazhet që kanë parë qartësinë e D-Day dhe e rripave dhe fushës që kanë frymëzuar shumë artistë. Është gjithashtu një vend i mirë për të vizituar  galeritë e artit, dhe ofron një alternativë për të vizituar Parisin.
undefined

PËRSE NE