HAMBURG

Hamburg, porti më i rëndësishëm në Gjermani dhe një nga qytetet më të bukura të saj, por edhe një nga destinacionet më të nënvlerësuara në Evropë. Shumë njerëz ende nuk e kanë vizituar. Sipas nesh, është një nga qytetet më të sofistikuara në Gjermani. Hamburgu zyrtarisht i themeluar nga Charlemagne u shkatërrua nga bombardimet e Aleatëve gjatë Luftës së Dytë Botërore, por shumica e tij u rindërtua në stilin tradicional, me ndjenjën e madhe të vazhdimësisë me të kaluarën. Disa struktura moderne që thyejnë horizontin, kishat dhe Rathaus-at e bukura dominojnë peizazhin urban. Përjashtim i dukshëm është HafenCity, një distancë e veçantë e banesave të reja, zyrave dhe qendrave kulturore. Qyteti është i pasur me monumente individuale që lidhen me trashëgiminë e tij detare: muzetë e shkëlqyera, anijet historike, monumentet arkitektonike. Vizitorët thjesht mund të shijojnë ecjen përgjatë shëtitores përgjatë lumit Elba, shtigjet e kanalit Speicherstadt (lagja e magazinës) dhe shtigjet e liqenit. Kroçerat e kanë prej kohësh këtë qytet si një destinacion kyç, me operatorë të shumta anije që kryejnë imbarikimin nga porti Landungsbrucken.
undefined

PËRSE NE