COPENHAGEN

Sipas një raporti të kohëve të fundit mbi lumturinë botërore, danezët janë njerëzit më të lumtur në botë. Qoftë kjo për pagat e larta dhe shkallën e ulët të papunësisë apo diçka magjike në ajrin e Kopenhagenit, një vizitor me kroçerë do ta ndiejë atmosferën pozitive - dhe pa dyshim do të sjellë pak më shumë "lumturi" në anije. Kopenhaga është kryeqyteti i Danimarkës dhe për 600 vjet qyteti më i madh në Skandinavi, me një popullsi prej 1.9 milionë banorësh. Është shtëpia e monarkisë më të vjetër në botë dhe mbretëresha e saj e tanishme, Margrethe II, aktualisht jeton në pallatin e Amalienborgut.Një vend i pasur në histori Viking, kështjella të mëdha dhe fshat gjelbëruar, Kopenhagë është një qytet simpatik i ndërtesave të shekullit të shtatëmbëdhjetë dhe tetëmbëdhjetë, parqe të bukura dhe kopshte, shëtiore të bukura përgjatë kanaleve dhe rrugët e lashta dredha-dredha, të përshtatshme për ecje dhe çiklizëm malor. Gjatë ditëve më të gjata dhe klimës më të ngrohtë në verë, kafenetë në natyrë dhe udhëtimet në kopshtet magjike të Tivolit janë vendet më interesante.
undefined

PËRSE NE