DOHA

Doha, me një popullsi prej 339.847 banorë (sipas regjistrimit të 2004), është kryeqyteti i Katarit. Ai shtrihet në Gjirin Persik. Aeroporti Ndërkombëtar i Doha është aerporti kryesor i vendit dhe një qytetet gjigand që e kanë krijuar industritë e naftës dhe të peshkimit. Arsimi në Doha është vendosur pranë një zonë ku ata janë vendosur në kampe të ndryshme (disa qëndra universitare të SHBA) dhe institutet dedikuar kërkimeve dhe ato të inovacionit. Në Doha, gjendet edhe televizinoni i famshëm satelitor Al Xhazira, themeluar në vitin 1996. Interesante për të gjithë turistët që vizitojnë këtë qytet është patjetër muzeu i artit islamik, i ndërtuar me një stil arkitekturor të veçantë, motivet e një kështjelle postmoderne dhe dritare minimaliste. Ndërkohë po ndërtohen 3 stadiume gjigande të cilët do të jenë gati për botërorin e vitit 2022. Koha perfekte për ta vizituar këtë qytet është shkurti, sepse vetëm gjatë këtij muaji temperatura është 20 grade celsius, që do të thotë mund të shëtisni dhe eksploroni gjithë ditën nën diell pa kurrëfarë problemi.
undefined

PËRSE NE