ABU DHABI

Kryeqendra e Emirateve të Bashkuara Arabe, Abu Dhabi, është më e madhja dhe më e pasura nga shtatë Emiratet. Abu Dhabi është i ndarë në tri pjesë: qyteti i Abu Dhabi, rajoni historik Al Ain, ai fokusohet në një oazë të madhe në një rrugë të vjetër dhe Al Gharbia , pjesë e shkretëtirës më të madhe të pandërprerë të rërës në botë me duna madhështore që shtrihen përgjatë gadishullit arab.Porti i lundrimit është i vendosur në qytetin qendror të Abu Dhabi, një metropol kozmopolit me shpejtësi në rritje ku rrokaqiejt shkëlqyes shpojnë qiellin . Komplekset luksoze me 5 yje përfshijnë ishujt natyror ku do të gjeni kurse golfi, plazhe, marina, qendra tregtare të një niveli të lartë, një garë Formula Uno, fusha argëtuese dhe institucione kulturore.Krahasuar me Dubai, Abu Dhabi është më i orientuar drejt familjes dhe me një popullsi të përbërë nga një numër më të madh të vendasve që ruajnë vlerat tradicionale të vendit. Kreu në pushtet i Abu Dhabi-t është gjithashtu presidenti i Emirateve të Bashkuara Arabe dhe ky qytet shërben si qendër financiare dhe politike.Pasuria ekstreme e Abu Dhabi-t vjen nga nafta, zbuluar në vitin 1958. Emiratet e Bashkuara Arabe u formuan në vitin 1971, kur kreu i familjes drejtpërdrejtë të Abu Dhabi, Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, bindi kolegët e tij për të formuar " bashkimin’ dhe u bë presidenti i saj i parë. Transformimi ishte i shpejtë. Abu Dhabi ka vënë paratë e naftës në zhvillimin e infrastrukturës moderne, kujdesit shëndetësor, arsimit, artit dhe kulturës. Abu Dhabi është rritur në një Perëndim modern dhe të qytetëruar në pak më shumë se një brez, evoluon nga një fshatrat e peshkimit kompani përgjatë bregdetit dhe nga beduinët që jetojnë një jetë nomade në shkretëtirë. Për më tepër, do të gjeni se ajo ruan traditat e saj arabe dhe mikpritjen Beduin. Ai diversifikon pjesëmarrjen e tij në naftë duke zhvilluar industri të tjera, duke përfshirë turizmin, dhe është i ngrohtë dhe mikpritës për vizitorët. Kultura e Abu Dhabit është e rrënjosur në Islam, por të gjitha besimet respektohen dhe mbrohen nga kushtetuta. Kodi i veshjes është liberal, dhe veshja perëndimore është e zakonshme, edhe pse vendasin preferojnë të veshin rrobat tradicionale.
undefined

PËRSE NE