Carnival

Më shumë kritere...

Carnival


Carnival është sot zotëruesja më e rëndësishme e anijeve në botë. E themeluar në vitin 1972, në vetëm njëzet vjet, ajo ka fituar mbizotërimin e tregut falë blerjes së markave të ndryshme të konkurrentëve. Ted Arrison në vitin 1990 ia la komandën djalit e tij, Mickey Herrison, i cili në atë kohë drejtonte një nga kompanitë të kuotuara më lart në bursën botërore në vitin 1987 dhe falë kapitalit të tij, mori në zotërim edhe Holland America dhe Windstar Cruises. Në vitin 1992 Carnival, duke blerë linjën Seaborn u bë më në fund një Korporatë dhe në 1997 mori gjithashtu në zotërim edhe Costa Cruises. Me këtë blerje, gjigandi i kroçerave vendosi këmbë në Europë dhe në vitin 1998 Cunard u bashkua me grupin gjithashtu. Në vitin 2003 u njoftua blerja, e cila do të shpallte Carnival si lider në botë, pikërisht blerja e P & O dhe Princess Plc. Në vitin 2005 ajo mori në zotërim kompaninë Aida dhe në 2007 Iberocrucieros, duke përcaktuar pozicionin e saj...

Të gjitha anijet e Carnival